Biografie Sjoerd Botter


Nationaliteit:††††††††Nederlands
Geboortedatum:††26-09-1984
Woonplaats:††††††† Warnsveld
Lengte:††††††††††††††† 1.81
Gewicht:†††††††††††††† 68
Opleiding:†††††††††††† HBO commerciŽle economie
†††††††††††††††††††††††††††† (Saxion, Randstad Topsport Academie)
Specialiteit:†††††††††† etappekoersen
 
 
Belangrijkste zeges:
- Eind-en jongerenklassement Kreiz Breizh Elite 2006
- Eind-en jongerenklassement Ronde van Antwerpen 2006


4e jaars Belofte


Mijn vierde jaar bij de beloften was een goed jaar. Na veel pech en ziekte als 3de jaars kwam dit jaar alles op z'n pootjes terecht. Eerst stond ik op twee maal op het podium in klassiekers. Toen ik ťťn week voor de NK's met dikke koorts op bed lag leek mijn zomer periode in het water te vallen.
Echter twee weken later werd ik 5de in de GP stad Geel en vanaf dat moment ben ik 13 wedstrijden achter elkaar niet meer buiten de eerste 15 geŽindigd en won ik het eind en jongere klassement van de etappe wedstrijden Kreizh Breiz elite en Ronde van Antwerpen. Vanaf aug. Reed ik als stagiaire bij Procomm-Van Hemert.
Het seizoen werd bekroond met handtekening onder een contract bij het continental team Time - Van Hemert. September 2006 ben ik ook gestart met een nieuwe opleiding op de RTA, Randstad Topsport Academie. Bij deze HBO CommerciŽle Economie opleiding staat sport op plaats 1 en worden er veel faciliteiten geboden om daarnaast je opleiding te halen.


3e jaars Belofte


Mijn doelstelling aan het begin van dit seizoen was minimaal 1 wedstrijd winnen. Voor het eerst ging ik op trainingskamp naar Spanje. In Spanje had ik goed getraind en die ene wedstrijd werd gewonnen tijdens het districtskampioenschap.

Toch was ook dit seizoen voor een seizoen van tegenslag. In de eerste 3 wedstrijden ging ik hard onderuit en de volgende drie wedstrijden had ik last van de gevolgen hiervan. Toen het in mei eindelijk een beetje begon te lopen liep ik een pfeifferachtig virus op en heb ik de rest van het seizoen voornamelijk op bed doorgebracht. Ondanks ziekte en weinig wedstrijden heb ik dit seizoen wel heel veel geleerd.


2e jaars Belofte


Dit jaar is een beetje tegen gevallen, door ziekte aan het begin en eind van het seizoen heb ik niet aan mijn eigen verwachtingen kunnen voldoen. Toch heb ik weer in een klassieker en vier criteriums op het podium gestaan. Maar de overwinning greep ik telkens net naast. Ook zat er dit jaar weer een top 20 klassering in op het NK.


1e jaars Belofte


Mijn eerste jaar tussen de neo's is me mee gevallen. Ik kon de klassiekers uitrijden ben zelfs een keer 3de geworden. En in de criteriums kon ik altijd wel meedoen voor de prijzen en zelf een paar keer voor de overwinning(ik werd eerste in Hierden).

Helaas heb ik niet een heel erg constant seizoen gereden, door een aantal factoren heb ik veel ups en downs gehad. En met name de 2de helft van het seizoen bestond uit veel downs. Toch kon ik terug kijken op een goed eerste seizoen bij de neo's waarin ik al mijn doelstellingen heb kunnen halen.


Tweede jaars junior


In vergelijking met vorig jaar trainde ik best hard. Ook hadden Koen (mijn trainingsmaatje) en ik bedacht dat we dit jaar wat meer wedstrijden zouden gaan rijden. Mijn eerste trainingswedstrijd ging slecht en ik moest er na 20 km al af. De 2de kon ik mee komen. En de 3de dubbelde ik met een groepje van 5 het peloton. Dit was een flinke opsteker. In de officiele wedstrijden ging het minder snel dan in de trainingswedstrijden maar toch gingen ook deze wedstrijden steeds beter. En voor ik het wist stond ik in twee criteriums op het podium, en reed ik een klassieker bij de eerste 10.


Eerste jaars junior


Ik ben met wielrennen begonnen als eerste jaars junior. Dit was als training voor het schaatsen. Toch heb ik een licentie aangevraagd, om gewoon eens te kijken hoe het was.

Mijn eerste wedstrijd was de omloop van de Maasvalei. Dit was een hele ervaring. Na de neutralisatie moesten over gladde steentjes de bult af. Ik reed 15 km per uur de bult af. Erg veel lef had ik dus niet. Toen ik beneden kwam was het peloton al weg. Ik kwam in een groepje terecht met andere achterblijvers. Net na de eerste ronde werden wij uit koers gehaald. Toen heb ik nog drie criteriums gereden. Wijk bij Duurstede, Elden, Mare-Kessel. In Wijk bij Duurstede was ik het peloton al kwijt na de 2de bocht. In Elden kon ik het bij houden maar kreeg ik kort voor het einde een lekke band.Mare-Kessel ging goed ik pakte twee premies en ik werd 16de. In de winter had ik me voorgenomen om goed te gaan trainen en begon me ook te interesseren voor training schema's enz. en voor ik het wist was ik besmet met het "wieler virus".


SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs