Nieuwsberichten


05-05-2008
De eerste superdag van het seizoen

Gisteren heb ik de ronde van Helmond gereden. Deze ronde van ongeveer2 kilometer, die we in totaal 40 keer moesten afleggen, werd verreden onder een heerlijk zonnetje. Doordat ik van tevoren had ingeschreven mocht ik vooraan staan bij de start. Hier heb ik meteen gebruik van gemaakt door nooit meer van voren weg te gaan.
Al binnen enkele ronden rijden er 2 man weg en net op het moment dat ik mee wil springen komt mijn ploeggenoot Rik langszij. Dus ik wacht en ga rustig op kop rijden van het peloton. Op het moment dat ze 20 seconden hebben, ga ik in de achtervolging. Helaas had niet iedereen het plan om naar de koplopers toe te rijden. Dus duurde het bijna 10 kilometer voor ik met een goed groepje weg was. Op zoek naar de koplopers, die inmiddels een goede halve minuut hadden.
Er reden slechts vier renners vooraan, dus je zou denken dat je er met een groepje van 6 zo heen rijdt. Helaas was dit niet het geval, want Jos Harms, Gijs Brouwer(beiden Piels continetalteam), ploeggenoot Rik Kavsek, en clubklepper Mark van Grinsven onderhielden een hoog tempo.  We hebben bijna een halve wedstrijd vollebak moeten rijden om terug te komen. En toen merkte ik het voor het eerst: ik had goede benen. Met nog 35 kilometer voor de wielen haalden we de vier vluchters bij. Maar vrijwel direct stokte het tempo. Tijd om de groep uit te dunnen dus. Na 2 demarrages rijd ik weg met Marc van Grinsven en Willem Schwaner. Ik kijk bij de eerste doorkomst op het ronde bord en denk mooi, nog maar 15 rondjes. Maar nog geen ronde later maak ik de reken som: ik kom er achter dat we nu nog 30 kilometer met 3 man moeten. En dat valt niet mee op het vliegrondje van Helmond. Vol gas rijd ik door en merk, ik heb niet gewoon goede benen, ik heb een superdag.
Uiteindelijk blijven we een achtervolgend groepje van 4 voor en ik word in de sprint verschalkt door Marc van Grinsven. Maar eigenlijk kan ik hier niet echt meer mee zitten, want ik heb weer mijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken en ik sta weer op het podium. Wat een heerlijk gevoel. (p.s de foto's zijn te zien in album 2008)
Volgende week rijd ik 3 wedstrijd op 6 dagen: De ronde van Midden Brabant, het Districts kampioenschap en de profronde van Friesland.
 
Groeten,
 
Sjoerd

SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs