Nieuwsberichten


11-05-2008
De trend wordt doorgezet in Midden Brabant

Gisteren heb ik in tropische temperaturen deelgenomen aan de Ronde van Midden Brabant. Deze wedstrijd over 188 kilometer wordt georganiseerd door De Jonge Renner en is dus een soort thuiskoers voor mij. Ik was dan ook gebrand op een goed resultaat.
In het begin was het moeilijk naar voren komen, omdat we met een gezapig tempo langs de Biesbosch kronkelden. Maar toen er eenmaal gas gegeven werd, kwam ik snel naar de kop van het peloton. Omdat het de eerste echt warme koersdag van het jaar was, wist dat ik moest opletten. Op deze dagen rijdt er op de gekste momenten en vaak al vroeg in de wedstrijd een gevaarlijke groep weg. En dat bleek ook. Na ongeveer 100 kilometer gaat het heel even op de kant en we rijden weg met een man of 15. Ik zit meteen mee en ploegmaat John Schouten kan als laatste de oversteek maken.
Dit was een mooie groep, helaas sloot 5 kilometer verder op de brug bij Heusden een groot gedeelte van het peloton weer aan. Dit was het moment voor om mee te zitten, want iedereen zat "en bloc" dus toen er op de brug 7 man weg reden, was ik weer van de partij.
Dit bleek de slag van de dag te zijn en we waren vertrokken voor een ontsnapping van 90 kilometer. Op de plaatselijke omlopen dunde de groep steeds verder uit en bleven we uiteindelijk met 4 man over. En toen sloeg het noodlot toe, bij het ingaan van de laatste ronde van 10 kilometer reed ik lek
Toen mijn nieuwe wiel erin zat, waren er alweer 3 achtervolgende mannen voorbij gereden. Ik kon terug komen tot dit groepje van drie waar ploegmaat Fulco in zat. Toen heb ik 10 kilometer alles op alles gezet om nog terug te komen bij de eerste drie. Al snel bracht ik de voorsprong terug naar 10 seconden, maar kon het laatste gaatje niet dichten.
Op de kasseien zou Fulce de sprong naar voren proberen te maken, helaas kwam hij ook niet meer terug.
Ik zelf ben in de laatste kilometer nog weggereden bij mijn 2 mede achtervolgers en werd op deze manier 5de.
Vooraf had ik dit een mooi resultaat gevonden, maar na de wedstrijd overheerste vooral het gevoel dat er meer in had gezeten. Maarja dat is koers.
Op naar maandag, Distrikts kampioenschappen Zuid-West.
 
groeten Sjoerd
 
 
ps. In het foto album staan foto's van de wedstrijd

SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs