Nieuwsberichten


15-05-2008
8ste in de Batavus Pro Race en eerste vermelding op teletekst

Woensdag 14 mei heb ik de Batavus Pro Race gereden. Onder een heerlijk zonnetje reden we van Leeuwarden dwars door Friesland naar Leeuwarden. Al snel bleek dat er behoorlijk wat wind stond, want na 1 uur hadden we al ruim 50 kilometer afgelegd. Toen het parcours afboog en de wind van schuin achter kwam, werd de gashendel eens goed open getrokken en reden we met ongeveer 60 per uur in waaiers. Ik kon me goed handhaven en het kostte niet veel moeite het hoge tempo bij te benen. Het peloton brak in 2 grote groepen en ik zat in de eerste groep, maar toen we de wind tegen kregen viel het helemaal stil en wist het 2de peloton weer aan te sluiten.
Daarna hebben we zon 50 kilometer rustig aan gereden en pas in de finale werd er weer flink gas gegeven en toen ging het ook echt hard. Zo'n 25 kilometer voor de streep werd op een smalbaantje weer alles op de kant getrokken. Ik zat redelijk voorin en met een sprintje naar de kop van de lange sliert wist ik me een plekje te bemachtingen in de eerste groep van zo'n 25 renners.
Bij ons in de groep zaten veel renners van Quickstep en Highroad en deze mannen gingen duidelijk voor een sprint want de snelheid is niet vaak meer onder de 50 geweest. Uiteindelijk kwam er nog een groepje terug en konden we ons opmaken voor een massasprint van een sterk uitgedund peloton. 
Normaal is dat niet echt mijn ding, maar omdat ik erg goede benen had heb toch meegedaan. Een goede keus zo bleek want ik finishte 8ste. Ik ben erg blij met dit resultaat. Met twee bijkomende voordelen: 1. Ik heb mijn eerste Europe Tour punten van het jaar binnen, 8 om precies te zijn. 2. Ik sta voor de eerste keer vermeld op teletekst, toch leuk.
De komende week ga ik in de Ardennen trainen om me goed voor te bereiden op de maand juni.
 
Groeten Sjoerd
 

SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs