Nieuwsberichten


25-05-2008
Tweede top 10 plaats tussen de profs

Zaterdag 24 mei werd de individuele profwedstrijd de Heistse Pijl georganiseerd ter ere van de 1000ste verjaardag van de gemeente Heist. In het dorpje Heist-op-den-Berg, jaha je leest het goed, moesten 10 ronden van 15,7 kilometer afgelegd worden. Het was niet alleen de berg, die te Heist elke ronde beklommen moest worden, maar de hoge snelheid die de wedstrijd erg zwaar maakte.
Ik wist van verslagen van vergelijkbare wedstrijden dat de sterkste vaak al vroeg in de wedstrijd wegrijden. Daarom was ik dan ook vanaf het begin attent. Na een paar keer zelf aanvallen was het al na 45 kilometer raak. Ik spring mee met een veldrijder van Palmans en plots hoor ik Geert Omloop zijn ploegmaten sommeren door te rijden omdat we een gaatje hebben. Vanaf dat moment ging de gashendel vol open en  reden we met 18 man weg. Al vrij snel werd de groep uitgedund tot 16 man. Na 100 kilometer bonte ploegentijdrit, want de samenwerking was redelijk ideaal te noemen, werd er pas gedemmareerd in de laatste ronde. Hellaas kon ik mijn karretje niet aanhaken bij de 8 renners die in schuifjes wegreden. In de sprint om de 9de plaatst word ik tweede, met als eindresultaat dat ik 10de word.
Ik ben redelijk tevreden over de wedstrijd, omdat ik bij de beslissende ontsnapping zat en 10de ben geworden. Ter vergelijking, vorig jaar rond deze tijd reed ik een vergelijkbare wedstrijd en werd ik 50ste op 8 minuten van de winnaar.
Na de wedstrijd heb ik het eerste gedeelte van de terugreis met fiets afgelegd en op deze manier dik 200 kilometer gemaakt. Vandaag, de dag na de wedstrijden, heb ik nog 100 kilometer rustig getraind en dat brengt mijn totaal van deze week op 730 kilometer. Dus ik heb een goede trainingsweek achter de rug.
Volgende week rijd ik de ronde van Limburg.
 
Vriendelijke groeten,
 
Sjoerd
 
 
Ps. Later  op de dag plaats ik nog foto's van de wedstrijd op de website

SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs