Nieuwsberichten


25-03-2008
Een weekendje wintersport

Al jaren roep ik aan het eind van de winter:"Volgend jaar ga ik weer op wintersport". Lekker snowboarden, van de zon en de sneeuw genieten, heerlijk is dat. Toch kom ik er elk jaar weer achter dat mijn trainingsschema iets anders voorschrijft dan: dinsdag 23 December, vandaag een lange snowboard training met 2 series van 5 x 2 minuten tiefsnee. Dus blijf ik elk jaar roepen dat ik volgend jaar echt ga en vertrek ik meestal rond de zelfde tijd richting spanje om de winter een beetje te vermijden.
 
Maar dit weekend, dit weekend ben ik op wintersport geweest. Zondag de ronde van het Groenehart met tempraturen rond het vriespunt maar dit bleek slechts een "opwarmertje" voor Dwars door het Hageland. Want in het glooiende landschap ten oosten van Brussel spookte het op maandag 24 maart. Ongeveer 160 renners stonden aan de start om deze nieuwe vorm van wintersport eens uit te testen. Nog voor de eerste sneeuwbui reed er een groep weg van 9 man met daarbij Lieuwe Westra van ons. Hoe de wedstrijd zich ontwikkelde weet ik niet meer precies, maar we hadden eerst regen toen hagel en toen sneeuw. En halverwege de laatste sneeuwstorm kwam ik tot het nieuwe inzicht: Wintersport is helemaal niet leuk en ik ga volgend jaar helemaal niet op wintersport. Ik ga naar Afrika, lekker zomersporten(fietsen).
 
Wat betreft mijn prestaties van van het weekend. Zondag werd ik na 2 uur wedstrijd afgeschoten en kon ik terug naar Woerden. Dat was echt balen. En maandag heb ik ongeveer 150 kilometer mee gereden maar wel heel actief. Dus dat was al een stuk beter. Volgende week is Köln-Schuld-Frechen en mooi heuvelachtige wedstrijd in Duitsland. Ik kijk er nu al naar uit.
 
Groeten Sjoerd

SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs