Nieuwsberichten


31-03-2008
Goede benen in Köln-Schuld-Frechen

Op zondag 30 maart werd onder een heerlijk voorjaarszonnetje het startschot gegeven voor Köln-Schuld-Frechen.
Deze wedstrijd bestaat eigenlijk uit 3 delen, de heen weg, de heuvel zone en de terug weg.
De heenweg was niet bijzonder spannend omdat we de wind vol tegen hadden.
In de heuvelzone ontplofte de wedstrijd, eerst reed er 12 man weg op de 2de klim. Door een slechte positie aan de voet miste ik deze groep. Maar na een snelle afdaling sloten we met 25 man weer aan. De volgende klim liet ik me niet meer verrassen en draaide ik met de eersten de klim op. Het was een lang zware klim en ik moest alle zeilen bijzetten om in 10de positie de kop van de wedstrijd te volgen. Helaas moest ik op 3 kwart van de klim door een actie van een motor in de remmen knijpen. Ik kwam op een gaatje van 15 meter te zitten en had helaas niet de power om dat dicht te rijden. Erg jammer.
Boven op de berg leek de strijd gestreden, de sterkste renners waren gaan vliegen en in het peloton zat niet meer veel fut. Het moment voor Jos Pronk en Niels Scheuneman om te demmareren en op knappe wijze alsnog aan te sluiten in de kopgroep.
Jos werd 4de, Niels werd 11de en ik werd na een redelijk actieve terugweg 24ste. Al met al was ik redelijk tevreden over de conditie. Maar heb het gevoel dat er qua uitslag iets meer in had gezeten.
Aankomende week rijd ik de Hel van het Mergelland. Een heel zware wedstrijd door Limburg en de Voerstreek met 7 pro tour ploegen als voornaamste concurrentie. Of te wel: Dat word afzien, Ik heb er in ieder geval erg veel zin in.
 
Groeten Sjoerd Botter

SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs